Tyrkisk grillrestaurant klar for opning
Os sentrum får sin tredje nye restaurant på tre veker når Orion opnar i Fagerthun-bygget.
BT kan skriva kva dei vil om Osøyro (basert på manglande kunnskap og svake kjelder, Midtsiden kjem tilbake til dette), men trua på osingane sin appetitt er utvilsamt sterk hos mange.
No opnar den tredje nye restauranten (fjerde, om vi tar med nye Engeline) i Os sentrum på tre veker. Etter Happy Time, Engeline og iSushi er Orion nesten klar for opning.
– Vi opnar måndag, men tar truleg ei testopning i helga. Vi manglar litt varer så vi klarer ikkje køyra full meny dei første dagane, seier innehavar Yavuz Vahdettin.
Han seier spesialiteten er kjøtt. På menyen er det òg pasta, pizza og kebab.
– Det blir ein restaurant med hovudfokus på biff- og grillrettar, fortel Vahdettin, som frå før har ein restaurant på Knarvik.
Tilfeldig satsing i Os
Det var ein bekjent av Yavuz som inviterte han med til å opna restaurant i Os.
– Det var litt tilfeldig at det blei Os. Om du lager god mat har det ikkje så mykje å seia kvar du opnar opp.
Prosessen tok tid, med omregulering av det tidlegare gullsmed-lokalet frå handel til restaurant. I mellomtida overtok han heile kontrakten.
Vindauga har vore dekka av papp i lang tid. I morgon blir pappen fjerna. Veggane er pryda med bilde frå Tyrkia og innehavar håper på ein roleg start i Os sentrum.
– Det bliringa opning med brask og bram. Det meste er klart, men det tar litt tid å ta innkøyringa på eit nytt kjøkken, seier Yavuz Vahdettin dagen før første dag med test-opning.