Ny matvogn opnar i morgon
Gatefat byr på blant anna taco og det som blir bygdas mest eksklusive burger.
I oktober fortalte kokken Lukasz Brekke om sesongavsluttinga til matvogna Lunsj Ekspressen, og om planane om å driva to matvogner neste år.
Mens Lunsj Ekspressen sine baguettar no er i vinterdvale, går han i morgon i gang med middagsvogna «Gatefat».
– Denne skal ha ope ettermiddag og kveld med varme rettar på menyen, seier Lukasz.
Han nemner taco, kebab og burger som eksempel.
– Ein av burgerane blir også kanskje bygdas dyraste burger. Den blir i alle fall den mest eksklusive.
Kjøtet er nemleg frå kvegrasen Wagyu. Denne kjem frå Kobe-traktene på øya Honshu i Japan, og er kjent for sin fantastiske kjøttkvalitet.
– Prisen blir ikkje så mykje høgare enn på ein restaurant, men den kan oppgraderast med italienske vintertrøflar, og då går taksameteret fort, seier Lukasz og ler.
– Planen no er å opna i morgopn, fredag, og ha ope kvar ettermiddag og kveld fram til jul.
– Så har vi stengt i romjula, men opnar igjen rett etter nyttår.
Lukasz har med seg fire deltidstilsette for å halda hjula i gang.
Tre av dei var i dag innom for å hjelpa til med førebuingane; Jardar Moberg Davanger, Prinz Sperrevik og Natalia Bødtker. Fjerdemann er ein kokk som byrjar i januar.
– Grisen på vogna ser litt kvassare ut en den på illustrasjonane frå i haust. Er det for å illustrera sterk taco?
– Det kan du gjerne seia. Men den første var noko vi lasta ned frå nett som illustrasjon, denne er teikna av graffitikunstnar Markus Johannessen, som også har dekorert i Os sentrum.
Om maten blir litt for hot så skal vogna også selja drikke, inkludert mexicansk brus.
– Vi er spente på responsen! No er førjulstida og starten på januar kanskje ikkje dei beste vekene å måla etter, og vi justerer kanskje opningstidene litt utover vinteren når vi ser korleis handelen er, seier Lukasz.