Har du mat du kan selja?
Bondens marked Bergen kjem til Os for å jakta på småskalaprodusentar.
Bondens marked Norge si avdeling i Bergen vil, saman med Os Bondelag, halda informasjonsmøte for lokale matprodusentar.
– Vi har blitt utfordra av Bondens marked å samla potensielle utstillarar. Så vidt eg kjenner til er det få eller ingen utstillarar frå Os på dei månadlege marknadane i Bergen, seier Olav Botnevik frå Os Bondelag.
Bondelaget i Os har nyleg arrangert Bondens Dag og feira sitt eige 150-årsjubileum. Samtidig har Bjørnafjorden Matkultur samla 220 gjestar til 21 kortreiste rettar på ein suksessrik middag i Oseana.
Med dette som bakteppe trur Olav at det kan vera fleire småskalaprodusentar i Os som kan reisa til by'n og tena pengar.
Frå fisk til rips
Ostar, honning, økologisk kjøt, vilt, fisk og grnsaker er blant det du normalt kan kjøpa på Bondens marked i Bergen.
– Leiar for Bondens marked kjem for å orientera, og for å svara på eventuelle spørsmål. Å selja direkte til forbrukar kan vera både lønsamt, hyggeleg og lærerikt.
– Anten du har eit lite drivhus, nokre bier eller bærbuskar, kan det vera verdt å koma og høyra på, seier Olav.
Han er sjølv vertsskap for møtet, som finn stad i selskapslokalet Mathiaskjellaren på garden hans førstekomande tysdag.
Ifølgje bondensmarked.no er det marknad i Bergen fem laurdagar før jul.